Збирання кованих виробів

Наступним після кування і дуже важливим етапом у виготовленні кованих виробів є збирання. Традиційно збирання кованих виробів проводиться на складальних столах. Шаблоном для складання може бути як роздрукований на плоттері креслення, так і відмальований у натуральну величину на щільному картоні дизайнерський ескіз, а часом і просто ескіз, намальований крейдою прямо на столі. Все залежить від рівня складності виробу і професіоналізму коваля.

Процес підгонки й складання кованих виробів

Ковані та гнуті заготовки викладаються по малюнку, і починається кропіткий процес складання. Спочатку всі заготовки підганяються під лінії креслень, потім зварюються, і остаточно зачищаються. Після цього кований виріб готовий до фарбування.

Ковальське обладнання

В даний час коваль має можливість використовувати промислове обладнання, що дозволяє значно знизити трудовитрати на даному етапі виробництва. Він може використовувати потужні гнучкі, вальцювальні та прокатні верстати, сучасне зварювальне обладнання, найширший спектр професійного ручного електроінструменту і якісні витратні  матеріали.

Чи йде мова про збирання простенької віконної решітки чи про складні гвинтові сходи на кованій косоурі в комбінації з деревом, є ряд правил, які стосуються складання виробів будь-якого рівня складності. Тому довіряйте виготовлення і збірку кованих виробів професіоналам ковальського ремесла.